Răspuns :
a+b+c=2003
a=b:2-42 => b:2= a+42 => b=2a+ 84 (2× 42=84)
c=[(2a+84)-a]+91 => (a+84)+91
înlocuim si obtinem:
a+2a+84+a+84+91= 2003
4a+259= 2003 /-259
4a = 1744 /:4 => a=436
b=956
c=611
Sper că te-am ajutat!
a=b:2-42 => b:2= a+42 => b=2a+ 84 (2× 42=84)
c=[(2a+84)-a]+91 => (a+84)+91
înlocuim si obtinem:
a+2a+84+a+84+91= 2003
4a+259= 2003 /-259
4a = 1744 /:4 => a=436
b=956
c=611
Sper că te-am ajutat!
a+b+c=2003
a+42 = b:2 => b = 2 (a+42)
c-91 = a-b ( il inlocuiesti pe b )
=> c-91 = a- 2(a+42) => c= a- 2(a+42)+91
Apoi inlocuim in expresia " a+b+c = 2003" pe b si c
a + 2(a+42) + 2(a+42)+91 =2003
a + 2a+ 84 + 2a+ 84 = 1912
5a + 168 = 1912
5a =1912-168
5a= 1744
De aici il imparti la 5 dupa care inlocuiesti pe a ca sa ii afli pe c si b :))
a+42 = b:2 => b = 2 (a+42)
c-91 = a-b ( il inlocuiesti pe b )
=> c-91 = a- 2(a+42) => c= a- 2(a+42)+91
Apoi inlocuim in expresia " a+b+c = 2003" pe b si c
a + 2(a+42) + 2(a+42)+91 =2003
a + 2a+ 84 + 2a+ 84 = 1912
5a + 168 = 1912
5a =1912-168
5a= 1744
De aici il imparti la 5 dupa care inlocuiesti pe a ca sa ii afli pe c si b :))
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!