Răspuns :
Integrala de la (1 la e ) din 1 + integrala de la (1 la e) din lnx
Dupa aplici formulele din tabelul de integrale.
[tex]\int_{1}^{e}1+lnx dx=\int_{1}^{e}dx+\int_{1}^{e}lnx dx[/tex]
[tex]\int lnx dx = \int 1*lnx dx =\int(x)`lnx dx =xlnx-\int x *\frac{1}{x} dx=xlnx-x+C[/tex]
[tex]x+xlnx-x [/tex] =e
[tex]\int lnx dx = \int 1*lnx dx =\int(x)`lnx dx =xlnx-\int x *\frac{1}{x} dx=xlnx-x+C[/tex]
[tex]x+xlnx-x [/tex] =e
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!