Răspuns :
Aducem la numitorul comun pe fiecare si obtinem :
[tex] \frac{ \sqrt{20}}{ \sqrt{ 9}}-\frac{ \sqrt{5} }{ \sqrt{4} }+ \frac{ \sqrt{45} }{ \sqrt{16} }; =\ \textgreater \ \frac{2\sqrt{5} }{3} - \frac{ \sqrt{5} }{2} + \frac{3\sqrt{5} }{4} [/tex] aducem la numitorul comun, adica 12:
8√5-6√5+9√5 supra 12
11√5/12
2) Prima inecutatie se scrie:
4x-20>=-63-7-x=>4x-20>= -70 -x---->5x=-50 |: 5=>x>= -10
x apartine [ -10; +infinit)
Si in cea de-a doua aducem la numitorul comun :
2x+4-x-3>=0
x+1>=0 =>x>= -1
x [-1,-+infinit)
[tex] \frac{ \sqrt{20}}{ \sqrt{ 9}}-\frac{ \sqrt{5} }{ \sqrt{4} }+ \frac{ \sqrt{45} }{ \sqrt{16} }; =\ \textgreater \ \frac{2\sqrt{5} }{3} - \frac{ \sqrt{5} }{2} + \frac{3\sqrt{5} }{4} [/tex] aducem la numitorul comun, adica 12:
8√5-6√5+9√5 supra 12
11√5/12
2) Prima inecutatie se scrie:
4x-20>=-63-7-x=>4x-20>= -70 -x---->5x=-50 |: 5=>x>= -10
x apartine [ -10; +infinit)
Si in cea de-a doua aducem la numitorul comun :
2x+4-x-3>=0
x+1>=0 =>x>= -1
x [-1,-+infinit)
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!