Răspuns :
3a + 5b = 3 / *2 6a+ 10b=6
2a +3b =1 / *-3 obtinem -6a -9b =-3 prin adunare membru cu membru rezulta
b =3, inlocuim in ecuatia mai simpla pe b=3 rezulta 2a +9= 1 2a=-8 /:2 deci a=-4
2a +3b =1 / *-3 obtinem -6a -9b =-3 prin adunare membru cu membru rezulta
b =3, inlocuim in ecuatia mai simpla pe b=3 rezulta 2a +9= 1 2a=-8 /:2 deci a=-4
3a + 5b = 3 (1)
2a + 3b = 1 (2)
Folosim metoda reducerii. Inmultim ecuatia (1) cu 2, ecuatia (2) cu -3 si le adunam. Sistemul devine:
6a + 10b = 6
-6a - 9b = -3
____________
0 + b = 3, b = 3
3a + 5 · 3 = 3, 3a + 15 = 3, 3a = 3 - 15, 3a = -12, a = -12 : 3, a = -4.
Solutia sistemului este a = -4 si b = 3.
2a + 3b = 1 (2)
Folosim metoda reducerii. Inmultim ecuatia (1) cu 2, ecuatia (2) cu -3 si le adunam. Sistemul devine:
6a + 10b = 6
-6a - 9b = -3
____________
0 + b = 3, b = 3
3a + 5 · 3 = 3, 3a + 15 = 3, 3a = 3 - 15, 3a = -12, a = -12 : 3, a = -4.
Solutia sistemului este a = -4 si b = 3.
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!