Răspuns :
x - caiete de 2 lei
y - caiete de 4 lei
x + y = 36 x = 36 - y si inlocuim x in ecuatia de mai jos
2x + 4y = 120 => 2(36-y) + 4y = 120
72 -2y + 4y = 120 => 2y = 120 - 72
2y = 48 ; y = 24
x = 36 - 24 = 12
y - caiete de 4 lei
x + y = 36 x = 36 - y si inlocuim x in ecuatia de mai jos
2x + 4y = 120 => 2(36-y) + 4y = 120
72 -2y + 4y = 120 => 2y = 120 - 72
2y = 48 ; y = 24
x = 36 - 24 = 12
a= nr. caiete cumparate cu 2 lei bucata,
b= ,, ,, ,, ,, 4 ,, ,,
=> a+b=36 adica a=36-b
adica: 2a+4b=120 (lei)
2(36-b)+4b=120
72-2b+4b = 120
2b = 120-72
b = 24 (buc} iar a = 36-24=12 (buc)
V. 24+12=36 (caiete)
12x2(lei)+24x4(lei)=24 lei + 96 lei =120 lei
b= ,, ,, ,, ,, 4 ,, ,,
=> a+b=36 adica a=36-b
adica: 2a+4b=120 (lei)
2(36-b)+4b=120
72-2b+4b = 120
2b = 120-72
b = 24 (buc} iar a = 36-24=12 (buc)
V. 24+12=36 (caiete)
12x2(lei)+24x4(lei)=24 lei + 96 lei =120 lei
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!