Răspuns :
A
(13,(13)-2,(12))-1,(12)=8 intregi si 7/9
1)13 intregi si 13/9-2 intregi si 12/9=11 intregi si 1/9
2)11 intregi si 1/9-1 intreg 12/9=9 intreg 19/9 - 1 intreg si 12/9=8 intreg si 7/9
B
13.(13)-(2,(12)-1(12))=12 intreg si 4/9
1)2 intregi si 12/9-1 intreg si 12/9=1 intreg
2)13 intreg si 13/9-1 intreg=12 intregi si 13/9=13 intregi si 4/9
Comparam:
13 intregi si 4/9 (mai mare de cit)8 intregi si 7/9
(13,(13)-2,(12))-1,(12)=8 intregi si 7/9
1)13 intregi si 13/9-2 intregi si 12/9=11 intregi si 1/9
2)11 intregi si 1/9-1 intreg 12/9=9 intreg 19/9 - 1 intreg si 12/9=8 intreg si 7/9
B
13.(13)-(2,(12)-1(12))=12 intreg si 4/9
1)2 intregi si 12/9-1 intreg si 12/9=1 intreg
2)13 intreg si 13/9-1 intreg=12 intregi si 13/9=13 intregi si 4/9
Comparam:
13 intregi si 4/9 (mai mare de cit)8 intregi si 7/9
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!