Răspuns :
a supra b = cu 2 supra 3 ,rezulta ca a = 4 si b=6 deoarece 2 +3 = 5 ,10 / 5 = 2 ; a = 2*2=4,b=3*2=6 4+6=10
Dacă a/b= 2/3 atunci rezultă că 3a=2b. înseamnă ca a=2b/3
În ecuația a+ b=10 îl înlocuim pe a cu 2b/3
2b/3 +b= 10
Se aduc la același numitor comun și rezultă că 2b/3 +3b/3=10
5b/3=10
b=6
a=4
În ecuația a+ b=10 îl înlocuim pe a cu 2b/3
2b/3 +b= 10
Se aduc la același numitor comun și rezultă că 2b/3 +3b/3=10
5b/3=10
b=6
a=4
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!