Răspuns :
x^2-6x+12=2x-3
x^2-6x-2x+12+3=0
x^2-8x+15=0
delta=b^2-4ac
delta=64-4*1*15
delta=64-60
delta=4
x1=-b-radical delta/2a
x1=-(-8)-2/2
x1=8-2/2
x1=6/2
x1=3
x2=-b+radical delta/2a
x2=-(-8)+2/2
x2=8+2/2
x2=10/2
x2=5
x^2-6x-2x+12+3=0
x^2-8x+15=0
delta=b^2-4ac
delta=64-4*1*15
delta=64-60
delta=4
x1=-b-radical delta/2a
x1=-(-8)-2/2
x1=8-2/2
x1=6/2
x1=3
x2=-b+radical delta/2a
x2=-(-8)+2/2
x2=8+2/2
x2=10/2
x2=5
x²-6x+12=2x-3
x²-8x+15=0
E o ecuatie de gradul doi:
Δ=b²-ac
Δ=64-60=4
√Δ=2
x1=b+√Δ supra 2a= 8+2 supra 2= 5
x1=5
x2=b-√Δ supra 2a= 8-2 supra 2= 2
x2=3
x²-8x+15=0
E o ecuatie de gradul doi:
Δ=b²-ac
Δ=64-60=4
√Δ=2
x1=b+√Δ supra 2a= 8+2 supra 2= 5
x1=5
x2=b-√Δ supra 2a= 8-2 supra 2= 2
x2=3
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!