f:R -> R, f(x) = ax+b (aceasta este forma generala a functiei de gradul 2)
f(1) = 3 => a+b = 3 (l-am inlocuit pe x cu 1)
f(0) = 2 => a*0 +b = 2 => b =2 ( daca era alt numar in afara de zero de exemplu 2 iti dadea 2a +b = 2 si faceai un sistem de ecuatii impreuna cu ce ti-a dat mai sus, dar aici ai scapat de a si ti-a dat direct b =2)
acum ca-l stii pe b inlocuiesti in prima ca sa-l afli pe a
a + b = 3
a + 2 = 3 => a = 1
b)f(1)=2 => a+b = 2
f(-2) = -7 => -2a +b = -7
[tex] \left \{ {{a+b=2} \atop {-2a +b=-7}} \right.
\ \textless \ =\ \textgreater \ \left \{ {{2a+2b=4} \atop {-2a +b=-7}} \right.
[/tex]
<=> 3b = -3 => b = -1
a+b = 2
a - 1 = 2 => a = 3