Răspuns :
a+b=910
b=5/9*a
Înlocuiești in prima relație => a +5/9*a = 910
amplifici cu 9 =>
9a + 5a= 8190
14a=8190
a=585
b=910-585=> b=325
b=5/9*a
Înlocuiești in prima relație => a +5/9*a = 910
amplifici cu 9 =>
9a + 5a= 8190
14a=8190
a=585
b=910-585=> b=325
a+b=910
b=5/9 a
inlocuim:
a+ 5/9 a=910
aducem la acelasi numitor comun adica 9 si obtinem
9a+5a=8190
14a=8190
a=585
Acum ca l am aflat pe a mergem si inlocuim ca sa l putem afla pe b
Stim ca b=5/9 a
deci b=5/9 x 585
se simplifica 585 cu 9 si ramane ca b=5x65 b=325
b=5/9 a
inlocuim:
a+ 5/9 a=910
aducem la acelasi numitor comun adica 9 si obtinem
9a+5a=8190
14a=8190
a=585
Acum ca l am aflat pe a mergem si inlocuim ca sa l putem afla pe b
Stim ca b=5/9 a
deci b=5/9 x 585
se simplifica 585 cu 9 si ramane ca b=5x65 b=325
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!