Răspuns :
Răspuns:
x=62
Explicație pas cu pas:
Folosim formula:
[tex]\displaystyle\boxed{\frac{x}{y} -\frac{z}{y} =\frac{x-z}{y}}[/tex]
[tex]\displaystyle\frac{57}{31} -\frac{16}{31} =\frac{x-21}{31} \\\\\\ \frac{57-16}{31} =\frac{x-21}{31}[/tex]
[tex]\displaystyle\frac{41}{31} =\frac{x-21}{31}[/tex]
In aceasta faza aplicam urmatoarea egalitate
[tex]\displaystyle\frac{x}{y} =\frac{z}{t} daca \ x\times t = y\times z[/tex]
[tex]\displaystyle\frac{41}{31} =\frac{x-21}{31}[/tex]
[tex]\displaystyle 41\times 31= 31\times (x -21 )\\\\ 41=x-21\\ \\ x=41+21\\ \\ x=62[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!