Răspuns :
il treci pe 12 in partea ceealalta cu semn schimbat si va da:
x^2+4x-12=0
a=1
b=4
c=-12
Δ=b^2-4ac
Δ=16-4x(-12)
Δ=16+48
Δ=64
√Δ=8
x1,2= -b+-√Δ totul supra 2a
x1= -4+8 / 2a= 4/2=2
x2=-4-8 /2a = -12/2=-6
(x-2)(x+6)=0
x-2=0 =>x=2
x+6=0=>x=-6
Sper ca te-am ajutat!:)
x^2+4x-12=0
a=1
b=4
c=-12
Δ=b^2-4ac
Δ=16-4x(-12)
Δ=16+48
Δ=64
√Δ=8
x1,2= -b+-√Δ totul supra 2a
x1= -4+8 / 2a= 4/2=2
x2=-4-8 /2a = -12/2=-6
(x-2)(x+6)=0
x-2=0 =>x=2
x+6=0=>x=-6
Sper ca te-am ajutat!:)
x^2+4x-12=0
delta=b^2-4ac
delta=16+48
delta=64
x1,2=-b+-radical din delta / (totul supra) 2a
x1,2=-4+-8/2
x1= 2
x2= -6
delta=b^2-4ac
delta=16+48
delta=64
x1,2=-b+-radical din delta / (totul supra) 2a
x1,2=-4+-8/2
x1= 2
x2= -6
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!