Răspuns :
suma x
x / 7 , rest x - x / 7 = ( 7x - x ) / 7 = 6x / 7
a doua zi 2 / 3 · 6x / 7 = ( 2 · 6x ) / 3 · 7 = 12x / 21
rest 6x / 7 - 12x / 21 = ( 6x · 3 -12x ) /21 =
= ( 18x - 12x ) /21 = 6x /21
adica 6x /21 = 80 lei
6x = 80 · 21 lei
x = 1680 : 6 = 280 lei
in prima zi 280 lei : 7 = 40 lei
rest = 240 lei
a doua zi 240 · 2 / 3 = 160 lei
rest = 240 lei - 160 lei = 80 lei
x / 7 , rest x - x / 7 = ( 7x - x ) / 7 = 6x / 7
a doua zi 2 / 3 · 6x / 7 = ( 2 · 6x ) / 3 · 7 = 12x / 21
rest 6x / 7 - 12x / 21 = ( 6x · 3 -12x ) /21 =
= ( 18x - 12x ) /21 = 6x /21
adica 6x /21 = 80 lei
6x = 80 · 21 lei
x = 1680 : 6 = 280 lei
in prima zi 280 lei : 7 = 40 lei
rest = 240 lei
a doua zi 240 · 2 / 3 = 160 lei
rest = 240 lei - 160 lei = 80 lei
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!