Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
1/6 + 2/11 = 1×11/66 + 2×6/66 = (11+12)/66 = 23/66
*Numitorul comun al celor două fracții este: 6 × 11 = 66
*Astfel am amplificat prima fracție cu 11, iar cea de a doua cu 6.
*Amplificarea unei fracții constă în înmulțirea numărătorului și numitorului cu același număr .
1/6+2/11 => 1/6 | ×11 => 2/11 | ×6
11/66+12/66
(11+12)/66
23/66 ✔
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!