Răspuns :
Notezi x^2=t => t^2-37t+36=0
Rezolvi ecuatia dupa care inlocuiesti t1 si t2 cu x^2 si scoti x
Rezolvi ecuatia dupa care inlocuiesti t1 si t2 cu x^2 si scoti x
a^2=t=>t^2-37T+36=0
delta=37*37-4*36=1369-144=1225
t1=(37+radical(1225))/2=36
t2=(37-adical(1225))/2=1
verificare (t-1)(t-36)=t^2-37t+36
t1=36 si t=x^2=>x1=6 x2=-6
t2=1 si t=x^2=> x3=1 x4=-1
delta=37*37-4*36=1369-144=1225
t1=(37+radical(1225))/2=36
t2=(37-adical(1225))/2=1
verificare (t-1)(t-36)=t^2-37t+36
t1=36 si t=x^2=>x1=6 x2=-6
t2=1 si t=x^2=> x3=1 x4=-1
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!