Răspuns :
Fie a si b cele 2 numere.
a+b=102
a:b=7 rest 6 adica a=7*b+6
7*b+6+b=102
8*b=102-6
8*b=96
b=96/8
b=12
a=7*12+6=84+6=90
Deci,numerele sunt:90 si 12
a+b=102
a:b=7 rest 6 adica a=7*b+6
7*b+6+b=102
8*b=102-6
8*b=96
b=96/8
b=12
a=7*12+6=84+6=90
Deci,numerele sunt:90 si 12
a+b=102
presupunem ca a este mai mare
a=7b+6
7b+6+b=102=8b+6
102-6=96
96:8=12=b
102-12=90=a
presupunem ca a este mai mare
a=7b+6
7b+6+b=102=8b+6
102-6=96
96:8=12=b
102-12=90=a
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!