Răspuns :
[tex] (\frac{14}{15} - \frac{8}{15}- \frac{4}{3} )*1\frac{7}{18} =( \frac{6}{15} - \frac{20}{15} )* \frac{15}{8} = \frac{-112}{120} * \frac{225}{120} = \frac{-25200}{14400} [/tex]
( 14 supra 15 - 8 supra 15 -4 supra 3) × 1 întreg 7 supra 8=
= ( 14 supra 15 - 8 supra 15 - 5×4 supra 5×3): 1 întreg 7 supra 8
=( 14 supra 15 -8 supra 15 - 20 supra 15)×1 întreg 7 supra 8
= ( 14-8-20 supra 15)× 1 întreg 7 supra 8
= (-14)×1 întreg 7supra 8 toate astea supra 15
= -105 supra 4 supra 15
= (-7)×15 supra 4 supra 15
= - 7 supra 4
= -1 întreg - 3 supra 4
= ( 14 supra 15 - 8 supra 15 - 5×4 supra 5×3): 1 întreg 7 supra 8
=( 14 supra 15 -8 supra 15 - 20 supra 15)×1 întreg 7 supra 8
= ( 14-8-20 supra 15)× 1 întreg 7 supra 8
= (-14)×1 întreg 7supra 8 toate astea supra 15
= -105 supra 4 supra 15
= (-7)×15 supra 4 supra 15
= - 7 supra 4
= -1 întreg - 3 supra 4
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!