Răspuns :
Fie a - nr apartamentelor cu 2 camere si b- nr apartamentelor cu 3 camere
a+b = 18
2a+3b=42
Inmultim prima relatie cu -2 si o adunam la a doua => 3b-2b=42-36=> b=6 => a=18-6=12 apartamente cu 2 camere
a+b = 18
2a+3b=42
Inmultim prima relatie cu -2 si o adunam la a doua => 3b-2b=42-36=> b=6 => a=18-6=12 apartamente cu 2 camere
a+b=18=>a=18-b
2a+3b=42
2(18-b)+3b=42
36-2b+3b=42
b=42-36
b=6 ap . cu 3 camere
a=18-6
a=12 ap. cu 2 camere
2a+3b=42
2(18-b)+3b=42
36-2b+3b=42
b=42-36
b=6 ap . cu 3 camere
a=18-6
a=12 ap. cu 2 camere
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!