Răspuns :
1) (substitutie) Scoti din prima eduatie a primului sitem pe y=3x+2, inlocuiesti (o substitui ) in a doua si obti;
2x+3(3x+2)=6, adica 2x+9x +6=6 ⇒ 11x=6-6,⇒11x=0, deci x=0, inlocuest in relatia y=3x+2 pe x=0 si obtinem y=2, solutie: (0; 2)
2) Inmultesti a doua ecuatie cu 2 ⇒ 4x+4y=6, o aduni cu a doua se "reduce" 4y-4y si se obtine (3+4)x=12 impartim ec. cu 7 si ⇒ x=12/7,( o putem inlocuii in cea mai simpla ecuatie ), sau aplicam din nou reducerea, pentru aceasta inmultim de la inceput prima ec. cu 2 si a doua cu -3 cand le adunam ⇒
(6x-6x)-8y-6y=12-9 deci -14y=3 impartim cu -14 ⇒ y= - 3/14
solutie (12/7; -3/14).
2x+3(3x+2)=6, adica 2x+9x +6=6 ⇒ 11x=6-6,⇒11x=0, deci x=0, inlocuest in relatia y=3x+2 pe x=0 si obtinem y=2, solutie: (0; 2)
2) Inmultesti a doua ecuatie cu 2 ⇒ 4x+4y=6, o aduni cu a doua se "reduce" 4y-4y si se obtine (3+4)x=12 impartim ec. cu 7 si ⇒ x=12/7,( o putem inlocuii in cea mai simpla ecuatie ), sau aplicam din nou reducerea, pentru aceasta inmultim de la inceput prima ec. cu 2 si a doua cu -3 cand le adunam ⇒
(6x-6x)-8y-6y=12-9 deci -14y=3 impartim cu -14 ⇒ y= - 3/14
solutie (12/7; -3/14).
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!