Răspuns :
Din prima ecuatie scadem a doua ⇒ x-y=-1 sau x+5y=5 (Se lucreaza in Z6), din aceasta scadem din nou a doua si ⇒ 3y=0 care are doua solutiile, Y1=0 si Y2=2, inlocuim Y1=0 in ec.1 ⇒2x=4 ⇒x=2 si x=5 Perechea (5;0) verifica a doua ecuatie, perechea (5; 2) nu. Inlocuim tot in prima Y2=2 ⇒ 2x+2=4 , sau 2x=2 cu solutiile x=1 si x=4 perechea (1; 2) verifica a doua ecuatie iar (4;2) nu.Deci solutiile sunt:
(1; 2) si (5, 0).Se poate aplica si alta cale dar trebuie avut grija sa nu pierdem solutii sau sa se introduca soluti straine.(Ob. fiind clase de resturi in Z6, -y=5y, -1=5; - 4=2, -2=4 etc).
(1; 2) si (5, 0).Se poate aplica si alta cale dar trebuie avut grija sa nu pierdem solutii sau sa se introduca soluti straine.(Ob. fiind clase de resturi in Z6, -y=5y, -1=5; - 4=2, -2=4 etc).
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!