Răspuns :
Se exprima y in functie de x din fiecare ecuatie si obtinem:
y=(3-x)/2 si y=6-2x
Definim doua functii f(x)=(3-x)/2 si g(x)=6-2x.
Punem conditia ca f(x)=g(x)=>
(3-x)/2=6-2x
3-x=12-4x
3x=9
x=3
y=f(3)=0
Gf intersecteaza Gg in A(3,0).
Coordonatele punctului de intersectie x=3 si y=0 dau solutia sistemului.
y=(3-x)/2 si y=6-2x
Definim doua functii f(x)=(3-x)/2 si g(x)=6-2x.
Punem conditia ca f(x)=g(x)=>
(3-x)/2=6-2x
3-x=12-4x
3x=9
x=3
y=f(3)=0
Gf intersecteaza Gg in A(3,0).
Coordonatele punctului de intersectie x=3 si y=0 dau solutia sistemului.
Se exprima y in functie de x din fiecare ecuatie si obtinem:
y=(3-x)/2 si y=6-2x
Definim doua functii f(x)=(3-x)/2 si g(x)=6-2x.
Punem conditia ca f(x)=g(x)=>
(3-x)/2=6-2x
3-x=12-4x
3x=9
x=3
y=f(3)=0
Gf intersecteaza Gg in A(3,0).
Coordonatele punctului de intersectie x=3 si y=0 dau solutia sistemului.
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!