Răspuns :
[(a×6+22) :7 - 4] ×9=57 / :9
(6a+22):7-4= 6 /+4
(6a+22):7=10 / ×7
6a+22 = 70 / -22
6a= 48 / :6
a = 8
( a este numarul )
(6a+22):7-4= 6 /+4
(6a+22):7=10 / ×7
6a+22 = 70 / -22
6a= 48 / :6
a = 8
( a este numarul )
Notăm numărul cu x
Ecuația arată așa:
[(6x+22):7-4]*9=54
(6x+22):7-4=6
(6x+22):7=10
6x+22=70
6x=48
x=8
Ecuația arată așa:
[(6x+22):7-4]*9=54
(6x+22):7-4=6
(6x+22):7=10
6x+22=70
6x=48
x=8
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!