Răspuns :
a+b+c=179 m
b=a-9=>a=b+9
b=c+13=>c=b-13
b+9+b+b-13=179
3b-4=179
3b=183
b=61
a=61+9=70
c=61-13=48
sper ca te-am ajutat :)
b=a-9=>a=b+9
b=c+13=>c=b-13
b+9+b+b-13=179
3b-4=179
3b=183
b=61
a=61+9=70
c=61-13=48
sper ca te-am ajutat :)
a+b+c = 179
a = b+9 , a = c+13+9, a = c+22
b = c+13
inlocuim in prima ecuatie
c+22+c+13+c = 179
3c=179-(22+13)
3c = 179-35
3c = 144
c = 144:3
c = 48 m
a = c+22
a = 48+22
a = 70 m
b = c+13
b = 48+13
b = 61 m
Verificare
70+61+48 = 131+48 = 179 m
a = b+9 , a = c+13+9, a = c+22
b = c+13
inlocuim in prima ecuatie
c+22+c+13+c = 179
3c=179-(22+13)
3c = 179-35
3c = 144
c = 144:3
c = 48 m
a = c+22
a = 48+22
a = 70 m
b = c+13
b = 48+13
b = 61 m
Verificare
70+61+48 = 131+48 = 179 m
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!