Răspuns :
1d)
10x+27y=10
-25x+12y=-25
y=(10-10x)/27
-25x+12*(10-10x)/27=-25
-25x+4*(10-10x)/9=-25
-225x+40-40x=-225
-265x=-265
x=1
y=(10-10*1)/27=0
1e)
1-4x=y
2-y=x+y
1-4x=y
2-x=2y
2-x=2(1-4x)
2-x=2-8x
7x=0
x=0
y=1-4*0=1
2d)
4x-3y=23 *3 12x-9y=69
3x+11y=4 *(-4) -12x-44y=-16
-53y=53
y=-1
x=[23+3*(-1)] /4=(23-3)/4=5
2e)
2x+5y=4 *9 18x+45y=36
9x-2y=-31 *(-2) -18x+4y=+62
49y=98
y=2
x=(4-5*2)/2=(4-10)/2=-3
3c)
2x-5y=-15 2x-5y=-15
x+y=3 *(-2) -2x-2y=-6
-7y=-21
y=3
x=0
3d)
x+3=3y/4
2 1/2 x +1= 1 1/3 y
4x+12=3y
5x/2+1=4y/3
4x+12=3y
15x+6=8y
4x-3y=-12 *15 60x-45y=-180
15x-8y=-6 *(-4) -60x+32y=24
-13y=-156
y=12
x=(3*12-12)/4=6
4)
a=viteza motociclist
b=viteza biciclist
5a-4b=259
10b-2a=56 a=(10b-56)/2=5b-28
5(5b-28)-4b=259
25b-140-4b=259
21b=399
b=19 km/ora biciclist
a=5*19-28=67 km/ora motociclist
10x+27y=10
-25x+12y=-25
y=(10-10x)/27
-25x+12*(10-10x)/27=-25
-25x+4*(10-10x)/9=-25
-225x+40-40x=-225
-265x=-265
x=1
y=(10-10*1)/27=0
1e)
1-4x=y
2-y=x+y
1-4x=y
2-x=2y
2-x=2(1-4x)
2-x=2-8x
7x=0
x=0
y=1-4*0=1
2d)
4x-3y=23 *3 12x-9y=69
3x+11y=4 *(-4) -12x-44y=-16
-53y=53
y=-1
x=[23+3*(-1)] /4=(23-3)/4=5
2e)
2x+5y=4 *9 18x+45y=36
9x-2y=-31 *(-2) -18x+4y=+62
49y=98
y=2
x=(4-5*2)/2=(4-10)/2=-3
3c)
2x-5y=-15 2x-5y=-15
x+y=3 *(-2) -2x-2y=-6
-7y=-21
y=3
x=0
3d)
x+3=3y/4
2 1/2 x +1= 1 1/3 y
4x+12=3y
5x/2+1=4y/3
4x+12=3y
15x+6=8y
4x-3y=-12 *15 60x-45y=-180
15x-8y=-6 *(-4) -60x+32y=24
-13y=-156
y=12
x=(3*12-12)/4=6
4)
a=viteza motociclist
b=viteza biciclist
5a-4b=259
10b-2a=56 a=(10b-56)/2=5b-28
5(5b-28)-4b=259
25b-140-4b=259
21b=399
b=19 km/ora biciclist
a=5*19-28=67 km/ora motociclist
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!