Răspuns :
,,Joia trecută, 21 mai, neavând treabă, mă plimbam încet pe Calea Victoriei, pe la șapte seara, privind la forfoteala aceea de calești, birji, automobile - ce mulțime! ce eleganță! ce belșug!... cum rar se vede chiar în orașele cele mai prospere - și mă gândeam: cine or fi aceia care au scornit de la o vreme că-n țară e sărăcie, că s-a scumpit traiul și că suntem amenințați de o criză agricolă? ce moftangii!,,
Prin acest procedeu literar personajul ,,dialoghează,, cu el însuși, constatand aglomerația de pe Calea Victoriei și punandu-și o întrebare la care el însuși răspunde. În acest caz monologul interior se realizează deci prin expunerea, de către narator, a gandurilor personajului. Observăm utilizarea interogațiilor, a exclamațiilor, a limbajului familiar, toate acestea fiind moduri de realizare a monologului interior.
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!