1) in primul rind a 2-a ecuatie se inmulteste cu 4 si rezultatul va fi: 2x+5/2y=8 (dupa ce am inmultit cu 4 toata ecuatia) 2) apoi din prima ecuatie se scade a doua ecuatie, fiecare termen cu termenul sau, rezultatul va fi: 3y-5/2y=3-8 (6y-5y)/2=-5 y=-10 3) inlocuim in prima ecuatie valoarea lui y 2x+3y=3 2x+3·(-10)=3 2x-30=3 2x=33 x=33/2
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!