Răspuns :
a)0
b)10
c)-1
d)-4/9
Se inlocuieste x-ul in expresie
de exemplu daca x=0 2*0-3*0=0
b)10
c)-1
d)-4/9
Se inlocuieste x-ul in expresie
de exemplu daca x=0 2*0-3*0=0
Nu inteleg ce ti se pare dificil. In acea expresie trebuie sa-l inlocuiesti pe x cu valorile date.
a) 0 - 3 x 0 = 0
b) 2*4-3 *-2=8+6 = 14
c) 0,5= 1/2
2/4 - 3/2 = 2/4-6/4 = -4/4 = -1 (pune pe foaie ce am scris ca sa intelegi mai bine fractiile)
d) 2*1/36-3*1/6= 2/36 - 18/36 = -16/36=-4/9
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!