Răspuns :
Facem diagonalele adica
7(2+x) = 6(x-1)
Desfacem parantezele
14 + 7x = 6x -6
Se rezolva ca o simpla ecuatie. Ducem elementele cunoacute intr-o parte si cele necunoscute in cealalta.
7x-6x = 6+14
x= 20
facem produsul mezilor cu al extremilor si avem 6(2+x)=7(x-1) rezulta 12+6x=7x-7 rezulta ca x=19
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!