Răspuns :
c) (62,7-x):4=10,3 inmultim cu 4⇒62,7-x= 41,2 ⇒ 62,7-41.2=x, deci x=21,5
d) (38,32-x):3,1=10 inmultim cu 3,1 ⇒ 38,32-x=31 ⇒ 38,32-31=x, sau x=7,32
e) (x+1,3):1,73=21,5 inmultim ec. cu 1,73 ⇒ x+1,3=29,195 scadem peste tot 1,3 si rezulta x=27,895
d) (38,32-x):3,1=10 inmultim cu 3,1 ⇒ 38,32-x=31 ⇒ 38,32-31=x, sau x=7,32
e) (x+1,3):1,73=21,5 inmultim ec. cu 1,73 ⇒ x+1,3=29,195 scadem peste tot 1,3 si rezulta x=27,895
c) (62,7 - x) : 4 = 10,3
62,7 - x = 10,3 * 4
62,7 - x = 41,2
x = 62,7 - 41,2
x = 21,5
d) (38,32 - x) : 3,1 = 10
38,32 - x = 10 * 3,1
x = 38,32 - 31
x = 7,32
e) (x + 1,3) : 1,73 = 21,5
x + 1,3 = 21,5 * 1,73
x = 37.195 - 1,3
x = 35,895
62,7 - x = 10,3 * 4
62,7 - x = 41,2
x = 62,7 - 41,2
x = 21,5
d) (38,32 - x) : 3,1 = 10
38,32 - x = 10 * 3,1
x = 38,32 - 31
x = 7,32
e) (x + 1,3) : 1,73 = 21,5
x + 1,3 = 21,5 * 1,73
x = 37.195 - 1,3
x = 35,895
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!