Răspuns :
a₄=a₁+3r
a₆=a₁+5r
a₄+a₆=a₁+3r+a₁+5r=2a₁+8r = 6√2
a₅=a₁+4r
a₇=a₁+6r
a₅-a₇=a₁+4r-a₁-6r=-2r=-2√2 ⇒ r=√2
2a₁+8r = 6√2
2a₁+8√2 = 6√2
2a₁= 6√2 -8√2=-2√2
a₁=-√2
deci a₁=-√2
r=√2
a₆=a₁+5r
a₄+a₆=a₁+3r+a₁+5r=2a₁+8r = 6√2
a₅=a₁+4r
a₇=a₁+6r
a₅-a₇=a₁+4r-a₁-6r=-2r=-2√2 ⇒ r=√2
2a₁+8r = 6√2
2a₁+8√2 = 6√2
2a₁= 6√2 -8√2=-2√2
a₁=-√2
deci a₁=-√2
r=√2
[tex]\displaystyle a_4+a_6=6 \sqrt{2} \Rightarrow a_{4-1}+r+a_{6-1}+r=6 \sqrt{2} \Rightarrow \\ \\ \Rightarrow a_3+r+a_5+r=6 \sqrt{2} \Rightarrow a_1+3r+a_1+5r=6 \sqrt{2} \Rightarrow \\ \\ \Rightarrow 2a_1+8r=6 \sqrt{2} \\ \\ a_5-a_7=-2 \sqrt{2} \Rightarrow a_{5-1}+r-(a_{7-1}+r)=-2 \sqrt{2} \Rightarrow \\ \\ \Rightarrow a_4+r-(a_6+r)=-2 \sqrt{2} \Rightarrow a_1+4r-(a_1+6r)=-2 \sqrt{2} \Rightarrow [/tex]
[tex]\displaystyle \Rightarrow a_1+4r-a_1-6r=-2 \sqrt{2} \Rightarrow 4r-6r=-2 \sqrt{2} \Rightarrow -2r=-2 \sqrt{2} \Rightarrow \\ \\ \Rightarrow r= \frac{-2 \sqrt{2} }{-2} \Rightarrow \boxed{r= \sqrt{2}} \\ \\ 2a_1+8r=6 \sqrt{2} \Rightarrow 2a_1+8 \sqrt{2} =6 \sqrt{2} \Rightarrow 2a_1=6 \sqrt{2} -8 \sqrt{2} \Rightarrow \\ \\ \Rightarrow 2a_1=-2 \sqrt{2} \Rightarrow a_1=- \frac{2 \sqrt{2} }{2} \Rightarrow \boxed{a_1=- \sqrt{2} }[/tex]
[tex]\displaystyle \Rightarrow a_1+4r-a_1-6r=-2 \sqrt{2} \Rightarrow 4r-6r=-2 \sqrt{2} \Rightarrow -2r=-2 \sqrt{2} \Rightarrow \\ \\ \Rightarrow r= \frac{-2 \sqrt{2} }{-2} \Rightarrow \boxed{r= \sqrt{2}} \\ \\ 2a_1+8r=6 \sqrt{2} \Rightarrow 2a_1+8 \sqrt{2} =6 \sqrt{2} \Rightarrow 2a_1=6 \sqrt{2} -8 \sqrt{2} \Rightarrow \\ \\ \Rightarrow 2a_1=-2 \sqrt{2} \Rightarrow a_1=- \frac{2 \sqrt{2} }{2} \Rightarrow \boxed{a_1=- \sqrt{2} }[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!