Răspuns :
Observam ca f(g) este o functie de gradul 2.
f(g)=ax²+bx+c
(f°g)(x)=f(-5x+3)=a(-5x+3)²+b(-5x+3)+c=a(25x²-30x+9)+b(-5x+3)+c
observam ca in functia compusa coeficientul lui x² este 10, deci a*25x²=10x²; a=10x²:25x²; a=2/5
[tex] \frac{2}{5}(25x^2-30x+9)=10x^2-12x+ \frac{18}{5} [/tex]
observam ca in functia compusa coeficientul lui x este 5
-12x-5bx=5x; -5bx=5x+12x=17x; b=[tex]- \frac{17}{5} [/tex]
[tex]- \frac{17}{5}(-5x+3)=17x- \frac{51}{5} [/tex]
Observam ca in functia compusa termenul liber este -2
[tex] \frac{18}{5}- \frac{51}{5}+c=-2 [/tex]
[tex]c=-2+ \frac{33}{5}= \frac{23}{5} [/tex]
Deci: f(g)=ax²+bx+c
f(g)=[tex] \frac{2}{5}x^2- \frac{17}{5}x+ \frac{23}{5} [/tex]
f(g)=ax²+bx+c
(f°g)(x)=f(-5x+3)=a(-5x+3)²+b(-5x+3)+c=a(25x²-30x+9)+b(-5x+3)+c
observam ca in functia compusa coeficientul lui x² este 10, deci a*25x²=10x²; a=10x²:25x²; a=2/5
[tex] \frac{2}{5}(25x^2-30x+9)=10x^2-12x+ \frac{18}{5} [/tex]
observam ca in functia compusa coeficientul lui x este 5
-12x-5bx=5x; -5bx=5x+12x=17x; b=[tex]- \frac{17}{5} [/tex]
[tex]- \frac{17}{5}(-5x+3)=17x- \frac{51}{5} [/tex]
Observam ca in functia compusa termenul liber este -2
[tex] \frac{18}{5}- \frac{51}{5}+c=-2 [/tex]
[tex]c=-2+ \frac{33}{5}= \frac{23}{5} [/tex]
Deci: f(g)=ax²+bx+c
f(g)=[tex] \frac{2}{5}x^2- \frac{17}{5}x+ \frac{23}{5} [/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!