Răspuns :
3a=1<=> a=1/3
5b=2<=> b=2/5
(2/3+6/5)/4( 2/3-2/5) aducem totul la acelasi numitor=>28/15 ori 4 ori 15/4=28
De la 3a/5b=1/2 rezulta ca a=5b/6
Si dupa inlocuiesti in problema:(2*5b/6+3b)/(8*5b/6-4b) si asta o sa-ti dea dupa ce inmultesti si aduci la acelasi numitor:[(5b+9b)/3]/[(20b-12b)/3] dupa faci calculul si o sa-ti dea 14b/8b dupa care se reduce b cu b si ramane 14/8
Si dupa inlocuiesti in problema:(2*5b/6+3b)/(8*5b/6-4b) si asta o sa-ti dea dupa ce inmultesti si aduci la acelasi numitor:[(5b+9b)/3]/[(20b-12b)/3] dupa faci calculul si o sa-ti dea 14b/8b dupa care se reduce b cu b si ramane 14/8
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!