Răspuns :
3x²-x-2=0
a=3
b=-1
c=-2
Δ=b²-4ac⇒Δ=1+24⇒Δ=25⇒√Δ=√Δ25⇒Δ=5
x1x2=-b+-√Δ/2a⇒
x1=1+5/6⇒6/6⇒x1=1
x2=1-5/6⇒-4/6⇒se simplifica prin2⇒-2/3
sucees
a=3
b=-1
c=-2
Δ=b²-4ac⇒Δ=1+24⇒Δ=25⇒√Δ=√Δ25⇒Δ=5
x1x2=-b+-√Δ/2a⇒
x1=1+5/6⇒6/6⇒x1=1
x2=1-5/6⇒-4/6⇒se simplifica prin2⇒-2/3
sucees
[tex]\displaystyle \\ 3x^2 -x-2=0 \\ \\ \texttt{Folosim formula: } x_{12}= \frac{-b \pm \sqrt{b^2-4ac} }{2a} \\ \\ \texttt{Rezolvare: } \\ \\ x_{12}= \frac{1 \pm \sqrt{1-4\cdot 3 \cdot (-2)} }{2\cdot 3}= \frac{1 \pm \sqrt{25} }{6}=\frac{1 \pm 5 }{6} \\ \\ x_1 = \frac{1 + 5 }{6} = \frac{6 }{6}=\boxed{1} \\ x_2 = \frac{1 - 5 }{6} = \frac{-4 }{6}=\boxed{- \frac{2}{3} } [/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!
Ez Askings: Alte intrebari
Scrie Trei Trasaturi Pe Care Ar Trebui Sa Le Aiba O Persoana Pentru A Fi Prietenul Tau. Argumenteaza