Răspuns :
cateta=6 rad 2 => ipotenuza=12
triunghi dreptunghic => mediana=inaltimea din unghiul dreptunghic => proiectia catenei pe ipotenuza este jumatate din aceasta =6
triunghi dreptunghic => mediana=inaltimea din unghiul dreptunghic => proiectia catenei pe ipotenuza este jumatate din aceasta =6
[tex] Fie \ a \ cateta \ 1, \ b - cateta \ 2, \ c - ipotenuza, \ c_1 - proectia \\ catetei \ 1 \ pe \ ipotenuza, \ iar \ c_2 - proectia \ catetei \ 2 \ pe \ ipotenuza; \\ a=b=6\sqrt2 \\ a^2=c \cdot c_1 \\ b^2=c \cdot c_2 \\ c^2=a^2+b^2 \\ c=\sqrt{a^2+b^2}= \sqrt{(6\sqrt2)^2+(6\sqrt2)^2} = \sqrt{2(6^2+\sqrt2^2} ) \\ c= \sqrt{2(36 +2)} = \sqrt{2 \cdot 38} = \sqrt{76} =2 \sqrt{19} \\ c_1= \frac{a^2}{c} = \frac{(6\sqrt2)^2}{2\sqrt{19}} = \frac{36 \cdot 2}{2\sqrt{19}} = \frac{72}{2\sqrt{19}} =\frac{36}{\sqrt{19} [/tex]
[tex]c_2= \frac{b^2}{c} = \frac{(6\sqrt2)^2}{2\sqrt{19}} = \frac{6^2 \cdot \sqrt2^2}{2\sqrt{19}} = \frac{36 \cdot 2}{2 \sqrt{19}} =\boxed{ \frac{36}{\sqrt{19}} } \\ \Rightarrow \boxed{c_1=c_2= \frac{36}{\sqrt{19}} }[/tex]
[tex]c_2= \frac{b^2}{c} = \frac{(6\sqrt2)^2}{2\sqrt{19}} = \frac{6^2 \cdot \sqrt2^2}{2\sqrt{19}} = \frac{36 \cdot 2}{2 \sqrt{19}} =\boxed{ \frac{36}{\sqrt{19}} } \\ \Rightarrow \boxed{c_1=c_2= \frac{36}{\sqrt{19}} }[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!