Răspuns :
·· ·· · · ··· ··· ···
·· ·· ·· ··· ··· ···
·· ·· ·· ··· ··· ···
.
.
.
·· ·· ·· ··· ↔ ↔
····
Am schițat așezarea în bănci. Notăm cu e numărul de bănci și cu b numărul băncilor. Numărăm elevii după cum stau așezați.
În primul caz, e = 2·b + 4. În al doilea caz, e = 3·(b -2). Am obținut ecuația 3·(b -2) = 2·b + 4 ⇔ 3·b - 6 = 2·b + 4 ⇔ b =10 ⇒ e = 24.
·· ·· ·· ··· ··· ···
·· ·· ·· ··· ··· ···
.
.
.
·· ·· ·· ··· ↔ ↔
····
Am schițat așezarea în bănci. Notăm cu e numărul de bănci și cu b numărul băncilor. Numărăm elevii după cum stau așezați.
În primul caz, e = 2·b + 4. În al doilea caz, e = 3·(b -2). Am obținut ecuația 3·(b -2) = 2·b + 4 ⇔ 3·b - 6 = 2·b + 4 ⇔ b =10 ⇒ e = 24.
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!