Răspuns :
a) A(-2;-3)∈ R rezulta ca f(-2)=-3
f(-2)=3(-2)+a
= -6+a apoi faci egalitatea adica -3=-6+a
a=-6+3 rezulta ca a=3
b) pui valori intr-un tabel de ex x| -1 | 0 | 1
f(x)| | |
apoi calculezi f(-1)=3x+3=3(-1)+3=0 rezulta ca A(-1;0)
f(o)=3x0+3= 3 rezulta B(0;3)
f(1)=3x1+3=6 rezulta C(1;6)
Si de aici faci sistemul de axe ortogonale si plasezi punctele A, B, C pe axe.E bine ?
f(-2)=3(-2)+a
= -6+a apoi faci egalitatea adica -3=-6+a
a=-6+3 rezulta ca a=3
b) pui valori intr-un tabel de ex x| -1 | 0 | 1
f(x)| | |
apoi calculezi f(-1)=3x+3=3(-1)+3=0 rezulta ca A(-1;0)
f(o)=3x0+3= 3 rezulta B(0;3)
f(1)=3x1+3=6 rezulta C(1;6)
Si de aici faci sistemul de axe ortogonale si plasezi punctele A, B, C pe axe.E bine ?
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!