Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
1)
a × b = 80 si a × c = 60
a × ( b + c ) = a × b + a × c = 80 + 60 = 140
-> aplic distributivitatea inmultirii
_______________________________
2)
a = 4 si b + c = 9
a × b + a × c = a × ( b + c ) = 4 × 9 = 36
-> il dau factor comun pe a
_____________________________
3)
y - z = 6 si x = 10
xy - xz = x × ( y - z) = 6 × 10 = 60
__________________________
4)
a × b + a × c = 8
a × ( b + c ) = 8
a = 2 c + 2 => a = 2 × ( c + 1 )
______________________
a × ( b + c ) = 8 stim ca 8 = 4 × 2 = 2 × 4 = 1 × 8 = 8 × 1
Daca a = 4 => b+c = 2; c =4:2 - 1 => c = 1 => b = 1
-> din relatia a = 2 (c+1) l-am aflat pe c, inlocuind valoarea lui a:
2 × ( c + 1 ) = 4 => c + 1 = 4 : 2 => c = 2 - 1 => c = 1
-> iar pe b l-am aflat din relatia b+c=2,unde l-am inlocuit pe c cu 1
a x ( b + c ) = 8
4 x ( b + c ) = 8
b + c = 8 : 4
b + 1 = 2
b = 2 - 1
b = 1
- a = 2 => b + c = 4, c =2:2-1=> c = 0, => b = 4
2 x ( b + c ) = 8
b + c = 4 si 2 x ( c + 1 ) = 2 => c = 2 : 2 - 1 => c = 1 - 1 => c = 0
b + 0 = 4 => b = 4 - 0 => b = 4
a = 8 ⇒ b + c = 1 , c = 8:2-1 => c = 3, dar b = 1-3=-2∉N=> a≠8
Solutii: ( a; b; c ) = ( 4; 1; 1) sau ( 2; 4; 0)
Verific:
a x b + a x c = 4 x 1 + 4 x 1 = 8 si a = 2 x c + 2 = 4 = 2 x 1 + 2
a x b + a x c = 2 x 4 + 2 x 0 = 8 si a = 2 x c + 2 = 2 x 0 + 2 = 2
___________________________________________________
5)
a + b + c = 15
E = 2 × ( a - b ) + 4 × ( b - c ) + 6 × ( c - 5 )
E = 2 × a - 2 × b + 4 × b - 4 × c + 6 × c - 30
E = 2 × a + 2 × b + 2 × c - 30
-> il dau factor comun pe 2
E = 2 × ( a + b + c ) - 30
E = 2 × 15 - 30
E = 30 - 30
E = 0
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!