Răspuns :
Poti spune ceva gen: am primit un catelus de ziua mea si il descrii. Apoi spui ca el creste si te duci cu el prin parc si te joci si descrii cum te joci.
De aici faci tu ;)
Sper ca te-am ajutat :)
De aici faci tu ;)
Sper ca te-am ajutat :)
Se spune des: cainele este cel mai bun prieten al omului, iar aceasta formula este cunoscuta din cele mai vechi vremuri. In timp, aceasta prietenie a evoluat foarte mult, si cainele este probabil cel maiu iubit animal de companie din lume.
Sa vedem totusi cum a pornit aceasta prietenie dintre om si caine. Cainele a evoluat din lupii salbatici, care in urma cu multe sute de ani, in cautarea hranei au inceput sa-i urmareasca pe vanatori pentru a se hrani cu ramasitele animalelor vanate. Oamenii au preferat sa-i hraneasca si sa-i tina pe langa sate, decat sa-i alunge, si astfel cainii s-au transformat in paznici, in gardieni ai comunitatilor umane.
De-a lungul timpului cainii nu s-au dovedit a fi doar foarte buni paznici si gardieni, ci si niste buni sanitari. Distrugand micii pradatori din preajma asezarilor umane, si consumand resturile alimentare care, putrezind, ar fi devenit focare de infectie, cainii au ferit satele primitive de raspandirea bolilor cumplite.
In timp, omul devenind constient de inteligenta si devotamentul cainilor a inceput sa-i foloseasca pe acestia, in urma unui antrenament special, in armata si in politie. Cainii astfel antrenati devin adevarati eroi in misiunile pe care le indeplinesc cu abnegatie. In plus, cainii sunt folositi in ajutarea persoanelor cu handicap fizic, a nevazatorilor, sau in terapia persoanelor cu probleme psihice.
S-a demonstrat stiintific cum ca persoanele bolnave fizic sau psihic au sanse mult mai mari de recuperare daca petrec mare parte din timp in compania animalelor. In acest sens se folosesc des si cainii special antrenati pentru a petrece timp cu persoane bolave, batrane, cu dizabilitati sau cu probleme psihice.
Cu totii suntem impresionati cand aflam cum cainii salveaza vietile stapanilor lor sau unor necunoscuti. Cainii sunt folositi in acest scop si de catre politie, pentru a salva victimele unor cutremure, surpari de pamant sau inundatii.
Cu atat mai impresionant este faptul ca niciodata cainii nu fac nici unul din aceste lucruri pentru recompense materiale sau pentru hrana, ci din iubire pentru om si din dorinta de a-si multumi stapanii sau antrenorii.
Afland atatea despre legatura atat de apropiata dintre caine si om, vei dori cu siguranta sa te apropii si mai mult de cainnele tau. Cum poti face acest lucru? Incearca sa petreci cat mai mult timp cu el, pentru ca va fi recunoscator. Poti sa ii dedici mai mult timp pentru ingrijire, perierea blanii, mangaiat, activitati care iti vor face placere si tie, si lui. Apoi, cu siguranta catelul tau ar aprecia plimbari cat mai lungi, condimentate din timp in timp cu jocuri si exercitii. Nu uita de sedintele de dresaj, care iti vor face cainele sa te inteleaga mai bine si vor face legatura voastra mai solida.
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!