Răspuns :
12^2 - 9*(x^2) - 2*12*3*x = 144 - 9*(x^2) + 72*x = 9*(x^2) - 72*x + 144 = 0
Se poate da factor comun 9 in partea stanga si rezulta: 9*[(x^2) - 8*x + 16] = 0
Se observa ca (x^2) - 8*x + 16 se poate scrie (x - 4) ^2
Si rezolvam (x - 4) ^2 = 0
Delta = 64 - 64 = 0
Stim ca atunci cand delta = 0 avem solutia x1 = x2 = -(b/2a) = 4
Am gasit solutia x = 4
Se poate da factor comun 9 in partea stanga si rezulta: 9*[(x^2) - 8*x + 16] = 0
Se observa ca (x^2) - 8*x + 16 se poate scrie (x - 4) ^2
Si rezolvam (x - 4) ^2 = 0
Delta = 64 - 64 = 0
Stim ca atunci cand delta = 0 avem solutia x1 = x2 = -(b/2a) = 4
Am gasit solutia x = 4
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!