Răspuns :
3z^2 - 1 =0
daca asta e ecuatia atunci:
3z^2 = 1
z^2 = 1/3
√(z^2) = 1/√3
lzl = 1/√3
z1 = 1/√3
z2 = - 1/√3
sau poti face altfel
imparti ambii membrii cu 3
z^2 - 1/3 = 0
diferenta de 2 patrate este produs de suma prin diferenta
(z-1/√3)(z+1/√3) = 0 egalitatea cu zero presupune 2 solutii
z1= 1/√3 si z2 = - 1/√3
poti rationaliza numitorul astfel ca 1/√3 = √3 / 3
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!