Răspuns :
Folosim "Suma lui Gauss". Dar mai întâi vom arăta formula de calcul:
În sirul 1,2,3,4,...,n avem n nr => în suma 1+2+3+4+...+n avem n termeni. Astfel suma se calculează în acest mod:
1+2+3+4+...+n=[n(n+1)]:2
Deci, adaptând ce am scris noi rezultatul sumei este 2005*2006:2=2005*1008 care se calculează
În sirul 1,2,3,4,...,n avem n nr => în suma 1+2+3+4+...+n avem n termeni. Astfel suma se calculează în acest mod:
1+2+3+4+...+n=[n(n+1)]:2
Deci, adaptând ce am scris noi rezultatul sumei este 2005*2006:2=2005*1008 care se calculează
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!