A/x = b/Y = c/z = k
=> A = x × k
B= Y ×K
C= z × k
X = k/A
0,8 (3) = 83-3/90 = 80/90 = 8/9
K ×X + Y ×K + Z×K pe X + Y + Z = 8/9
K ( X+ Y +Z) PE X + Y+ Z = 8/9
Paranteza se simpli cu numitorul și înseamnă ca K = 8/9
Acum înlocuim
A / x-1 = x × 8/9 totul pe x -1
= k supra (linie de fractie) x × 8/9 (ăsta nu e numitorul) x 8/9 TOTUL pe k supra x ×8/9 (numitor) -1
Se simplifica 8/9 cu 8/9 la numărător și avem
K/x supra k/x × 9/8 -1
Se simplifica k/x cu k/x și avem
1 pe 9/8 = 1 × 8/9 = 8/9
A/ x-1 totul supra 3 = 8/9 supra 3 = 8/9 × 3
Simplificam 9 cu 3 și ne da 8/3