Răspuns :
Aflam delta=(-6)la a doua-4*1*8=36-32=4
X=-(-6)+radical din delta supra 2=4
X1=-(-6)-radical din delta supra 2=2
Deci solutiile sunt 2;4
Scriem ecuatia ca y²-6y+9-1=0
y²-6y+9 se restrange in (y-3)²
(y-3)²-1=0
(y-3+1)(y-3-1)=0
(y-2)(y-4)=0
Produsul a 2 nr este doar daca unul dintre nr este 0.
Cazul 1:y-2=0; y=2
Cazul 2;y-4=0; y=4
y²-6y+9 se restrange in (y-3)²
(y-3)²-1=0
(y-3+1)(y-3-1)=0
(y-2)(y-4)=0
Produsul a 2 nr este doar daca unul dintre nr este 0.
Cazul 1:y-2=0; y=2
Cazul 2;y-4=0; y=4
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!