Răspuns :
1/3.a=1/4.b
a+b=91=> a=91-b
1/3.(91-b)=1/4.b
91/3-b/3=1/4.b aduci la acelasi numitor si vine
364-4b=3b
7b=364
b=52
a=91-b=> a=39
a+b=91=> a=91-b
1/3.(91-b)=1/4.b
91/3-b/3=1/4.b aduci la acelasi numitor si vine
364-4b=3b
7b=364
b=52
a=91-b=> a=39
a:3=b:4
a+b=91
faci prima relatie ori trei
a=b:4x3
inlocuiesti in suma
b:4x3+b=91/x4
3b+4b=364
7b=364
b=72
a=19
a+b=91
faci prima relatie ori trei
a=b:4x3
inlocuiesti in suma
b:4x3+b=91/x4
3b+4b=364
7b=364
b=72
a=19
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!