Răspuns :
solutia pe care o propun presupune ca se cunoaste relatia fundamentala:
sin^2 x + cos^2 x = 1
sin x = √(1 - cos^ x)
cos x = √(1 - sin^2 x)
aplicand formulele in cazul nostru avem:
cos B = 4/5
sin C = 12/13
calculam pe AB
sin B = 12/AB = 3/5
AB = 20
calculam pe AC
sin C = 12/AC = 12/13
AC = 13
BC = BD + DC = AB cos B + AC cos C
BC = 20 x 4/5 + 13 x 5/13
BC = 16 + 5 = 21
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!