Răspuns :
Statiunea Bran
Dragă călătorule bine ai venit în ținutul unde verdele este mai intens ca oriunde iar cerul mai senin și mai aproape de oameni. Ai ajuns în Bran, la confluența dintre Carpații, Orientali, Carpații Meridionali și Depresiunea Transilvaniei, ești în inima Romanie, într-unul dintre cele mai importante puncte de referință ale istoriei, culturii și tradiției romanești. În acestă cetate a naturii construita de Divinitate cu multă dragoste și dată oamenilor să se bucure de ea, ori de unde vei intra vei fi întâmpinat de munți înalți ce îți oferă o priveliște amețitoare și de oameni frumoși. Crestele înalte ale munților Bucegi și Piatra Craiului înconjoară și ocrotesc încă de la începutul lumii această zonă, iar în interiorul lor curg dealuri ce se revarsă până în Cheile Turcului unde de sute de ani stă măreț și impozant Castelul Bran.
La 25 km vest de Brașov, pe șoseaua ce iese prin vechiul cartier Bartolomeu și care leagă de veacuri marele oras de la poalele Tâmpei de Cîmpulung Mușcel, se înșiruie satele Branului. Legendele locului ne pomenesc de un bătrân pe nume Bran ce stăpânea aceste melaguri, cunoscute ca zona Bran – Moieciu – Fundata, pe care spre apusul vieții le-a împărtit celor 14 fii ai săi spre moștenire și așa au luat naștere cele 14 sate care există și astăzi : Poarta, Predeluț, Șimon, Sohodol , Moieciu de Jos, Moieciu de Sus, Cheia, Zbârcioara, Măgura, Peștera, Fundata, Fundățica, Sirnea și Drumul Carului
:
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!