4/8+a=7/8=> a=7/8-4/8=>a=3/8
b=6/5-3/5=3/5
c=2/4+1/4=3/4
d=7/9-4/9=3/9 simplifici cu trei=1/3
f=9/10-5/10=4/10 simplifici cu doi= 2/5
g=la sfârșitul ecuației afli numitorul comun 24 și amplifici cu cat trebuie... și va fii 24/24-15/24=9/24 simplifici cu 3= 3/8
în paranteză ai 6/3
deci ai 6/3-g=3/8
g=6/3-3/8 numitorul este tot 24 și amplifici cu cat trebuie... g=48/24-9/24 deci g=39/24 simplifici cu trei și ai g=13/8
h-4/8 care da în paranteza și după egal dai numitor comun pe 8 și ai 8/8-5/8= 3/8 deci h= 3/8+4/8, h=7/8
sper ca înțelegi!
succes!