G/5=r/3⇒r=3G/5(1) At=πr(r+G)⇒192π=πr(r+G) (2) vom inlocui rel(1) in rel(2)⇒192π=π3G/5(3G/5+G)⇒ 192=9G²/25+3G²/5(aducem la acelasi numitor)⇒ 4800=9G²+15G²⇒24G²=4800⇒G²=200⇒G=√200=10√2cm r=3G/5=3·10√2/5=6√2cm deci avem:r=6√2cm si G=10√2cm V=πr²H/3→va trebui sa aflam H H²=G²-r²⇒H=√G²-r²=√200-72=√128⇒H=8√2cm V=πr²H/3=π(6√2)²·8√2/3=π·72·8√2/3⇒V=192√2πcm³
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!