Răspuns :
Pai radicalul tau exista <=> x<0 si daca 3-x >= 0, adica x mai mic sau egal decat 3. Intersectezi solutiile si rezulta x<0
Si va fi radical din(-x(3-x))=0
Rad.(xpatrat-3x)=0
Ridici la patrat sa scapi de radical si => xpatrat-3x=0
Scoti factor comun x(x-3)=0 => x1=0 si x2=3.
[tex] \sqrt{-x} \cdot \sqrt{3-x} =0 \\ \\ \sqrt{-x(3-x)} = 0 \\ \\ \sqrt{-3x+x^2} = 0 \\ \\ \sqrt{x^2-3x} = 0 ~~~ (Ridicam~la~puterea~a~doua)\\ \\ x^2-3x = 0 \\ \\ x(x-3) = 0 \\ \\ x = 0 ~~~\Longrightarrow~~~ \boxed{x_1 = 0} \\ \\ x - 3 = 0 ~~~\Longrightarrow~~~ \boxed{x_2 = 3} \\ \\ Verificari: \\ x_1 = 0 ~~~\Longrightarrow~~~ \sqrt{-0} \cdot \sqrt{3-0} = \sqrt{0} \cdot \sqrt{3} = 0 \cdot \sqrt{3} = 0 [/tex]
[tex]x_2 = 3 ~~~\Longrightarrow~~~ \sqrt{-3} \cdot \sqrt{3-3} = i \sqrt{3} \cdot \sqrt{0} =i \sqrt{3} \cdot 0 = 0[/tex]
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!