Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
2 + b × 9 - 25 = 40
2 + b × 9 = 40 + 25
2 + b × 9 = 65
b × 9 = 65 - 2
b × 9 = 63
b = 63 : 9
b = 7
__________________
22 - 5 × ( 38 - 4 x ) = 12
5 × ( 38 - 4 x ) = 22 - 12
38 - 4 x = 10 : 5
4 x = 38 - 2
x = 36 : 4
x = 9
_________________
Răspuns: f = 9
Explicație pas cu pas:
11 - ( 7 × 5 - 9 × 9 : f : 3 ) : 8 = 7
( 35 - 81 : f : 3 ) : 8 = 11 - 7
( 35 - 81 : f : 3 ) : 8 = 4
35 - 81 : f : 3 = 4 × 8
81 : f : 3 = 35 - 32
81 : f : 3 = 3
81 : f = 3 × 3
f = 81 : 9
f = 9 → numarul, aflat prin metoda mersului invers
____________________________________________
36 - 42 : e : ( 15 : 3 - 4 × 1 ) - 20 = 10
36 - 42 : e : ( 5 - 4 ) = 10 + 20
42 : e : 1 = 36 - 30
42 : e = 6 × 1
e = 42 : 6
e = 7
Vă mulțumim că ați vizitat platforma noastră dedicată Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Așteptăm cu nerăbdare să vă revedem și nu uitați să ne salvați în lista de favorite!